Te lezen in Watermerk: Ambitieuze nieuwe bestuursleden van start

dinsdag 22 maart 2022 Algemeen nieuws

Sinds oktober 2021 hebben we er nieuwe bestuursleden bij. Wat willen ze met de Huurdersraad bereiken? Ze vertellen erover.

Lees hieronder verder

Voor jeugd en jongeren
Ayse Akpinar en Osman Kirkar wonen met plezier in de Babberspolder. 'We willen dat Vlaardingse wijken aantrekkelijker zijn voor jeugd en jongeren. In maart organiseren we een bijeenkomst waarvoor we organisaties als Minters, de gemeente en Waterweg Wonen uitnodigen. Het is niet altijd te zien waaraan organisaties subsidies voor jongeren uitgeven. En we willen laten zien dat jongeren met eigen ideeën invloed kunnen hebben op hun leefomgeving."

Voor jongere huurders
Soraia Borges uit de Vettenoordsepolder (VOP) wil dit ook. Zij richt zich meer op jonge huurders. "Veel jongeren kunnen niet aan een huis komen of hebben bijvoorbeeld geldproblemen. Ik wil hun stem laten horen." Soraia wil ook graag activiteiten organiseren met wijkbewoners. In de rubriek 'Op de koffie bij' op pagina 9 vertelt Soraia verder. 

Verschillende themagroepen
Arie-Jan de Boer is al een aantal jaar lid van de themagroepen Leefbaarheid, Strategische Woonvoorraad en Huurronde/Huurbeleid. Ook is hij voorzitter van de bewonerscommissie Indische Buurt. Sinds kort zit hij dus ook in het bestuur van de Huurdersraad. De Huurdersraad leert zo van de situatie in de Indishe Buurt. Arie-Jan kan informatie over regels, wetgeving en andere wijken mee terugnemen. 

Zorg, ouderen en Westwijk
Mandy Bruinsma uit de Westwijk merkt bij buurtbewoners onrust en vragen over de toekomst van de wijk. "Zij voelen zich niet altijd gehoord door Waterweg Wonen. Als lid van de Huurdersraad hoop ik hierin verandering te brengen." Mandy werkt in de zorg en komt zo bij veel Vlaardingers, vooral ouderen, thuis. 

Verduurzamen, energiearmoede en woonvoorraad
Rico Berveling woont niet meer in Vlaardingen. Toch blijft hij graag zijn kennis over duurzaamheid delen met de Huurdersraad. "In de opgave om te verduurzamen is er vaak onvodoende aandacht voor zaken waar je als huurder tegenaan loopt. Daar komt nu nog energiearmoede bij. Goede communicatie, uitleg en hulp van Waterweg Wonen aan huurders is erg belangrijk." Verder pleit Rico voor sociale woningen bij alle nieuwbouw. 

 

 

 

Wil jij je ook inzetten voor goede huurwoningen voor alle Vlaardingers?