Doe mee!

Heel goed. Je denkt erover na om mee te doen met de Huurdersraad. Dat is fijn, want wij kunnen niet zonder jou!

Huur jij een woning bij Waterweg Wonen? Dan ben je automatisch lid van de Huurdersraad. Je hebt het recht om mee te praten over thema’s als woonruimteverdeling, huurprijzen, leefbaarheid, duurzaamheid of langer zelfstandig wonen. Jouw mening telt.

Daarom ben jij SuperBelangrijk

Jij kan een verschil maken. Waterweg Wonen is verplicht om de Huurdersraad om advies te vragen bij belangrijke beslissingen. Als actief lid kan je dus een positieve bijdrage leveren. En kan je een verandering teweeg brengen voor alle huurders van Waterweg Wonen. 

Als huurder bij Waterweg Wonen ben je al lid van de Huurdersraad. Er zijn verschillende manieren waarop je als lid actief kan zijn.

Zo doe je mee

als Bestuurslid

Geef sturing aan de raad die opkomt voor de belangen van de huurders van bijna 11.000 sociale huurwoningen. Bestuurservaring is een waardevolle toevoeging op je CV.

Solliciteren

in een Themagroep

Praat mee over speerpunten van de Huurdersraad. We onderzoeken en brengen advies uit naar Waterweg Wonen en de gemeente. Maak een verschil in het beleid.

Aanmelden

in de Adviesgroep

Kom op voor je wijk. De leden zijn voor de Huurdersraad de ogen en oren van de wijk. In de adviesgroep zitten huurders uit de vier wijken van Vlaardingen.

Aanmelden

met jouw Idee

Wat is er nodig om het woonplezier in de wijk te vergroten? Laat van je horen en maak werkelijkheid van jouw idee.

Aanmelden

met de Bewonerscommissie

Kom op voor je eigen buurt of wooncomplex. Bewonerscommissies maken afspraken over leefbaarheid met Waterweg Wonen en praten mee met de Huurdersraad.

Actieve bewonerscommissies

als Vrijwilliger

Steek jij graag de handen uit de mouwen? Bijna 300 huurders helpen met het schoon en gezellig maken van de woonomgeving.

Aanmelden

Waarom zou je meedoen?

  • Positieve bijdrage leveren aan je omgeving en woonbeleving van de hele buurt.
  • Goed voor je eigen ontwikkeling. Leer over maatschappelijke vraagstukken, ambtelijk overleg, participatie en besluitvorming over de woonomgeving.
  • Staat goed op je CV als bestuurskunde, bouwkunde, sociale geografie, communicatie of maatschappelijk werk jouw richting is.
  • Kennis delen en opdoen over technische installaties, woningonderhoud, duurzaamheid en energiegebruik.