Stand van zaken oplossing overlast betonproblemen

maandag 3 mei 2021 Algemeen nieuws
Tijdens de werkzaamheden op de Koninginnelaan
Tijdens de werkzaamheden op de Koninginnelaan

Bij bewoners van de Zwaluwenlaan Oneven, Fazantlaan, Aalscholverlaan en Koninginnelaan bezorgde de Huurdersraad de afgelopen dagen een brief. In de brief geven we aan hoe ver we zijn met gesprekken met Waterweg Wonen over alle overlast door werkzaamheden aan de galerijen.

Lees hieronder verder

De afgelopen tijd sprak de Huurdersraad veel over alle overlast bij het oplossen van de betonproblemen van de galerijen. Graag delen wij met jullie de stand van zaken.

In samenwerking met een juridisch adviseur stuurden wij een extra brief naar Waterweg Wonen over verhoging van de ongeriefsvergoeding die betaald is. In de gesprekken met Waterweg Wonen kwamen we er tot nu toe niet uit.

Na het vragen van juridisch advies spraken we met Waterweg Wonen af om na oplevering van het werk te kijken welke overlast er is geweest in ieder complex. Op basis hiervan gaan wij ons best doen voor een passende compensatie per complex. Ook gaan we dan met Waterweg Wonen praten over de begindatum van de compensatie. De Huurdersraad vindt dat de ingangsdatum het moment is, waarop gestart is met het verwijderen van de ophoogvloeren.

 • Koninginnelaan
  Tijdens de werkzaamheden zijn bestuursleden van de Huurdersraad komen kijken. Er was veel herrie. Wij hebben bij Waterweg Wonen aandacht gevraagd voor een betere en duidelijke uitleg vooraf, zodat jullie als bewoners beter weten wanneer er veel herrie te verwachten is. Ook spraken wij met Waterweg Wonen over aanvullende mogelijkheden om het lawaai te ontvluchten. Het resultaat is dat er drie rustwoningen beschikbaar zijn. Na de uitvoering van de werkzaamheden willen we ook kijken naar een passende compensatie.
 • Aalscholverlaan
  De werkzaamheden in dit complex zijn begonnen. Ook voor jullie geldt dat wij ons uiterste best doen voor een goede compensatieregeling.
   
 • Sociaal Convenant
  In het Sociaal Convenant staan afspraken over vergoedingen bij werkzaamheden tijdens groot onderhoud en renovatie. De Huurdersraad vindt dat er met de ervaringen van nu een uitbreiding moet komen op de lijst met activiteiten die overlast geven en die in aanmerking komen voor een vergoeding. Wij willen graag goede afspraken maken die passen bij de werkzaamheden.

Wij geven jullie weer informatie, zodra wij meer weten over het resultaat van ons gesprek met Waterweg Wonen.

 

Wil jij je ook inzetten voor goede huurwoningen voor alle Vlaardingers?