Lunchbijeenkomst Laaggeletterdheid

dinsdag 21 maart 2023 Algemeen nieuws

Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend. En zie je iets vreemds aan de zin hierboven? Of lees je het gelijk goed? Ongeveer 12% van de inwoners van Nederland heeft moeite met de basisvaardigheden. En dat komt vaak door verschillende oorzaken. Goed dus om hiermee rekening te houden als woningcorporatie en als Huurdersraad.

Lees hieronder verder

Op 7 en 9 maart organiseerde Waterweg Wonen lunchbijeenkomsten over laaggeletterdheid voor medewerkers en leden van de Huurdersraad. Laaggeletterdheid is een term die geldt voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben deze mensen ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

We leerden in bijna een uur veel over waar deze mensen zoal tegenaan lopen en hoe dat voelt. We hoorden ook waarmee we ze kunnen helpen. Gebruik in teksten bijvoorbeeld korte zinnen, makkelijke woorden en afbeeldingen. Zorg er verder voor dat mensen altijd ook telefonisch contact kunnen opnemen.

Maar het belangrijkste is wel: wees geduldig en aardig als een ander iets niet gelijk begrijpt!

Dank aan Waterweg Wonen voor de uitnodiging en dank aan de Stichting Lezen en Schrijven voor de presentatie. Een groot compliment voor de taalambassadeurs (ervaringsdeskundigen) die hun verhaal vertelden.

Wil jij je ook inzetten voor goede huurwoningen voor alle Vlaardingers?