Kansrijk Ambacht/MUWI 1

maandag 27 september 2021 Algemeen nieuws

Donderdag 23 september brachten verschillende bestuursleden van de Huurdersraad, leden van de Raad van Commissarissen en medewerkers van Waterweg Wonen en buurtbewoners al wandelend een bezoek aan het Buurtpunt Groot Ambacht, de buurt MUWI 1 en het Park ‘t Nieuwelant.

Lees hieronder verder

We begonnen in het Buurtpunt aan de Rotterdamseweg. Hans Riemens en Hanneke Brinkman, wijkbewoners en bestuursleden van de Huurdersraad, vertelden over hun ervaringen en successen bij het samenwerken met èn tussen alle betrokken partijen die een plek hebben in het Buurtpunt.

Rob van der Veen, wijkmanager van de gemeente, gaf onderweg een uitleg over de mogelijkheden en aanpak van deze wijk. De bewonersvereniging MUWI 1 vertelde in de Boterbloemstraat over de dilemma’s die spelen in de wijk. Zoals de woningen verbouwen of vernieuwen en hoe betrek je huurders bij de toekomst en hun leefomgeving. Daarbij was ook de communicatie tussen huurders en Waterweg Wonen onderwerp van gesprek.

De wijk staat bekend om markante groenstroken en die betekenen voor bewoners veel voor de leefbaarheid. Het gezelschap kon ook binnenkijken in twee leegstaande woningen in de Goudsbloem- en Lobeliastraat. Duidelijk is dat er nog veel werk te doen is om de wijk ‘schoon, heel en veilig’ houden. Mooi om horen dat talrijke bewoners zich inzetten voor anderen, zoals meneer Maas in de Dotterbloemstraat. Hij biedt een luisterend oor aan iedereen die zijn of haar verhaal kwijt wil. Een bakkie koffie ontbreekt dan natuurlijk niet.

Vervolgens ging het gezelschap naar het enkele jaren geleden schitterend vernieuwde Park ‘t Nieuwelant en het Speeleiland. Ook hier is de blijvende inzet van wijkbewoners nadrukkelijk te zien.

Tot slot schetste Dominic Schrijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Waterweg Wonen, dat alleen met een gezamenlijke en integrale aanpak door alle betrokkenen een probleemwijk een prachtwijk kan worden. Al met al een bemoedigend slot van een bewogen wandeling door MUWI 1 en Park ’t Nieuwelant.

 

Wil jij je ook inzetten voor goede huurwoningen voor alle Vlaardingers?